Amsterdamse Studenten Vereniging Gayprintversie

A.S.V.Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. De vereniging is met een bestaan van 6 jaar nog relatief jong maar er zijn inmiddels al 350 studenten lid van A.S.V.Gay. De vele activiteiten en de wekelijkse borrel zijn altijd goed bezocht. A.S.V.Gay is ten eerste een gezelligheidsvereniging. Studenten, homo of hetero kunnen met elkaar een biertje doen op een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Naast de borrel organiseert A.S.V.Gay meer activiteiten zoals reisjes, feesten en overige verenigingsactiviteiten. We zijn bijvoorbeeld afgelopen jaar met een grote groep A.S.V.Gayers naar Keulen en Brussel gegaan. Bovendien hebben leden vanuit A.S.V.Gay een hockeyteam opgezet.

Elke woensdagavond heeft A.S.V.Gay een borrel in Amstel Fifty Four. Dit café ligt vlak bij het Rembrandtplein aan de Amstel. Ook niet leden zijn van harte welkom om een keer mee te borrelen. Naast dat A.S.V.Gay een gezelligheidsvereniging is, besteedt de vereniging ook veel aandacht aan de maatschappelijke ontwikkelingen binnen onze doelgroep. Zo organiseren we een wetenschappelijk congres over diversiteit binnen de LGBTQ-gemeenschap, doen we een jaarlijkse actie rondom ‘coming-out day' en varen we mee met de Amsterdam GayPride. Voor studenten die het wat lastiger vinden om alleen naar A.S.V.Gay te komen of ergens mee zitten hebben we borrelbuddy's en vertrouwenspersonen.

A.S.V.Gay is de vereniging voor LGBTQ+ studenten die een plek zoeken waar ze zichzelf kunnen zijn, vriendschappen op kunnen doen en veel mooie momenten kunnen beleven met andere LGBTQ+ studenten.


Website A.S.V.Gay