StudentenTVprintversie

StudentenTV is een Amsterdamse studentenvereniging die televisie voor haar medestudenten maakt. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende media. Naast onze maandelijkse uitzending van een half uur op Salto A1, zenden wij uit op internet en op de televisieschermen van de mensa van de UvA. Ons doel is tweezijdig: naast dat we onze medestudenten willen informeren, amuseren of ontroeren is StudentenTV ook een proeftuin voor enthousiaste film- en televisieminnende studenten die zo hun eerste stappen zetten in een carriere in de televisie of film. StudentenTV is in de loop der jaren uitgegroeid tot een springplank tot de professionele film- en televisiewereld.

Wij geven onze redacteuren veel creatieve vrijheid om hun eigen ideeën te bedenken en ten uitvoer te brengen. Documentaires, reportages, speelfilmpjes, sketches en shows, alles passeert bij StudentenTV de revue. Om dit alles te verwezenlijken stellen wij de beste camera’s en audioapparatuur voor onze redacteuren beschikbaar en hebben we drie montagesets.

StudentenTV is opgericht in 1983 als project van de studie Politicologie van de Universiteit van Amsterdam en is daarmee het oudste platform voor studententelevisie van Nederland.

Daarnaast maken we ook filmpjes in opdracht voor derden. Dit kunnen commercials, reportages of virals zijn. Studenten TV is altijd op zoek naar enthousiaste en ambitieuze studenten om ons team te komen versterken.

Zie: http://www.studententv.nl/