Navigators Studentenvereniging Amsterdamprintversie

Navigators Studentenvereniging Amsterdam is de grootste christelijke studentenvereniging van onze hoofdstad. NSA heeft momenteel 350 leden, waarvan 220 actief (inclusief kring) en 130 als seniorlid (geen verplichte kring). Deze leden, met verschillende kerkelijke achtergronden, maken ons een veelzijdige christelijke vereniging.
Het gezamenlijk ‘Christus kennen en bekendmaken’ (ons motto) staat centraal; daarnaast is er ook plaats voor gezelligheid en tradities die bij een studentenvereniging hoort. Aan het motto geven we op verschillende manieren vorm.
Het eerste deel van het motto ‘Christus kennen’ krijgt vorm in de bijbelstudieavonden (kringen) die één keer in de twee weken plaatsvinden binnen je dispuut. Het tweede deel van het motto ‘Christus bekendmaken’ komt bijvoorbeeld tot uiting in de Alphacursus; een cursus voor geïnteresseerden in het christelijke geloof die twee keer in het jaar door NSA wordt georganiseerd. Ook organiseren we open borrels, lezingen, evenementen en toneelstukken (zgn. Happenings) waarin we mensen kennis willen laten maken met het christelijk geloof.
NSA is onderdeel van Navigators Studentenverenigingen (NSV), er zijn 14 Navigators Studentenverenigingen in verschillende steden in het land. Binnen Amsterdam zijn we lid van de AKvV (Amsterdamse Kamer van Verenigingen), een overkoepelend orgaan die de belangen van de Amsterdamse studentenverenigingen behartigd.

Navigators Internationaal
NSA is ook onderdeel van de internationale christelijke organisatie de Navigators. De Navigators is een niet-kerkgebonden beweging die haar wortels heeft in het Amerika van begin deze eeuw. Het eerste Navigatorwerk in Nederland (zie www.navigators.nl) begon in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Navigators Nederland bestaat dus al meer dan vijftig jaar! Inmiddels is Navigators uitgegroeid tot een organisatie die vertegenwoordigd is in 120 landen over de hele wereld.

Structuur van NSA
Woensdagavond is NSA-avond. De ene week is er bijbelkring en de andere week iets anders. Hierbij kun je denken aan een feest, een Happening, een Algemene Ledenvergadering, een debatavond/lezing of een viering. NSA is onderverdeeld in 8 disputen; elk dispuut is NSA in het klein waarin de kringen centraal staan. Met je kring, bestaande uit 6 tot 8 leden, kom je eens in de twee weken samen om te praten en te discussiëren over de bijbel en je geloof. Na de kringavond is er altijd een borrel, meestal met de hele vereniging en soms met je dispuut.
De vele commissies van NSA houden ieder op hun eigen vlak de vereniging draaiende. De weekendcommissie zorgt er bijvoorbeeld voor dat we met zijn allen een weekendje weg kunnen en de Profielcommissie maakt ons verenigingsblad, de Kookcommissie bereidt een heerlijke maaltijd voor bij speciale gelegenheden en zo zijn er nog veel meer commissies. Kortom, NSA bruist van de activiteiten! NSA borrelt bijna elke woensdag in de Pylades, de Sociëteit van S.S.R.A.. Je kunt natuurlijk altijd eens langs komen, op de agenda vind je wanneer we waar zitten.

Contact
Navigators Studentenvereniging Amsterdam
www.nsamsterdam.nl
info@nsamsterdam.nl / 06-19009698