Fijnschilderkunstprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (?ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

Als je een voorkeur hebt voor de maat van een intiem, klein schilderij en een paar weken achter elkaar aan ditzelfde schilderij wil werken, dan is deze cursus wat voor jou. Gedurende zeven weken gaan we in op het detail, maar vergeet niet: de grote 'vorm' is ook belangrijk.

Wat doe je?
Je werkt met kleine kwasten en penselen op formaten tot maximaal 20 bij 30 cm. Je bouwt een tweetal schilderijen op van grote vorm tot detail. De droogtijd van zo'n schilderij is erg belangrijk, daarom werken we in fases en aan twee schilderijen tegelijk. Er kan dus altijd een schilderij drogen als je met het andere bezig bent.

De voorbereidingen voor het maken van een klein schilderij zijn erg belangrijk. Wat wordt je onderwerp, wat wordt je compositie en waar moet je rekening mee houden als je werkt naar een foto? We bouwen de schilderijen zorgvuldig op met onderschilderingen. Laag over laag komt het schilderij tot leven.

Ingangseis
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden
Basismaterialen zijn bij de cursus inbegrepen.

Expositie
Elk semester organiseert CREA een afsluitende expositie voor de afdelingen beeldend en fotografie. De voorjaarsexpositie vindt plaats op zondag 3 juni 2018 van 14.00-16.00 uur.

Inloopatelier Modeltekenen
Wil je meer? Elke zaterdagochtend is er van 10.30-13.00 uur inloopatelier modeltekenen met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
06-02-2018 7 weken di 17:30-20:00
docent prijs* cursusnummer
Mels de Gooijer 68/102/136 617123
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder