Etsen en andere druktechniekenprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (‘ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

In deze cursus leer je de praktische toepassingen en effecten van verschillende grafische technieken.
 
Wat doe je?
Je maakt een monoprint, een ets, een droge naald en een aquatint.
 
Een ets is een tekening op een zinkplaat die je heel vaak kunt afdrukken. Als je met een scherp en puntig metaal een tekening in een plaat krast en hier een afdruk van maakt, dan noemen we dat een ?droge naald.? Een aquatint is geschikt voor het drukken van grote vlakken en minder voor fijne lijntjes zoals bijvoorbeeld een lijnets dat wel is.
 
Iedere techniek dwingt een ander soort thema?s en onderwerp af. Een droge naald is geschikt voor dramatische landschappen en portretten, een aquatint meer voor het maken van grafische en abstracte kunstwerken.
 
Verder leer je hoe je met inkt werkt. Het ininkten van de zinkplaat heeft namelijk verschillende mogelijkheden maar ook moeilijkheden. Al doende leer je gebruik te maken van en in te spelen op het verrassingseffect dat grafiek heeft.
 
Meekijken naar wat anderen doen is erg belangrijk. Voor iedereen en ook voor de maker zelf is het namelijk steeds een verrassing hoe de afdruk wordt. Gezamenlijk kun je onmiddellijk reflecteren en bepalen wat er eventueel nog aan de druk veranderd moet worden.
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Expositie
Elk semester organiseert CREA een afsluitende expositie voor de afdelingen beeldend en fotografie. De voorjaarsexpositie vindt plaats op zondag 3 juni 2018 van 14.00-16.00 uur.

Vervolg
Als je na deze cursus de smaak te pakken hebt, kun je doorgaan bij onder andere Grafisch atelier

Inloopatelier Modeltekenen
Wil je meer? Elke zaterdagochtend is er van 10.30-13.00 uur inloopatelier modeltekenen met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend.  
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
06-02-2018 15 weken di 20:15-22:45
docent prijs* cursusnummer
Mels de Gooijer 154/231/308 617108
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder