Het portretprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (?ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

Hoe maak je een goed portret van iemand? Teken of schilder je iemand frontaal of juist een beetje schuin van voren? Door de eeuwen heen hebben verschillende kunstenaars een poging gedaan het portret vast te leggen in allerlei getalsverhoudingen en maten. En toch ziet iedereen er anders uit. Hoe zit het dan met de verhoudingen in zo?n gezicht?

Wat doe je?
Met een paar simpele handvatten leer je de basisprincipes van het portret onder de knie te krijgen. Je leert hoe je schema?s en maatverhoudingen kunt toepassen en waar je op moet letten. Aan de hand van eenvoudige opdrachten werk je gedurende zeven weken met verschillende technieken. Dit zijn onder andere potlood op papier, fotografie, en eenvoudige druktechnieken zoals monoprint. Uiteraard zal er ook regelmatig een model aanwezig zijn.

Ingangniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden
Basismaterialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Er wordt op de eerste cursusbijeenkomst een bijdrage voor de modellen gevraagd. Je wordt hier per e-mail over geïnformeerd.

Expositie
Elk semester organiseert CREA een afsluitende expositie voor de afdelingen beeldend en fotografie. De voorjaarsexpositie vindt plaats op zondag 3 juni 2018 van 14.00-16.00 uur.

Inloopatelier Modeltekenen
Wil je meer? Elke zaterdagochtend is er van 10.30-13.00 uur inloopatelier modeltekenen met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
03-04-2018 7 weken di 17:30-20:00
docent prijs* cursusnummer
Mels de Gooijer 68/102/136 617107
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder