Beeldhouwen in steenprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (‘ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

In deze cursus maak je een beeldje in natuursteen. In de eerste lessen werk je aan een schetsontwerp in klei. Vervolgens werk je met een blokje natuursteen, zoals Franse kalksteen, marmer of Belgische hardsteen.

De techniek van het hakken in steen vraagt enige oefening, maar de juiste slag heb je na twee lessen wel te pakken. Gedurende de cursus ontstaat al hakkend, raspend en schurend jouw beeld in steen. We besteden ook aandacht aan andere beeldhouwtechnieken en er zijn korte lezingen over kunstgeschiedenis en actuele exposities.

Ingangsniveau
Iedereen met doorzettingsvermogen is welkom. Je werkt in een groep enthousiaste cursisten, sommigen zijn al langer bezig, de meesten beginnen gelijk met jou.

Bijzonderheden
Voor de aanschaf van de steen wordt een bijdrage gevraagd, afhankelijk van de steensoort en het formaat ongeveer ? 20.

Expositie
Elk semester organiseert CREA een afsluitende expositie voor de afdelingen beeldend en fotografie. De voorjaarsexpositie vindt plaats op zondag 3 juni 2018 van 14.00-16.00 uur.

Inloopatelier Modeltekenen
Wil je meer? Elke zaterdagochtend is er van 10.30-13.00 uur inloopatelier modeltekenen met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 15 weken wo 20:15-22:45
docent prijs* cursusnummer
Da van Daalen 144/216/288 617103
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder