Tekenen en Schilderenprintversie

Aan bod komen de werking van lijnen, vlakken en compositie maar ook het specifieke karakter van kleur, ruimtelijke werking en tonaliteit. Je ontwikkelt je waarneming, leert de mogelijkheden van het materiaal en ontdekt de mogelijkheden en de kracht van je verbeelding.Wat doe je?

Je werkt afwisselend naar de natuur - bijvoorbeeld portret, stilleven en model - en naar opdrachten die gebaseerd zijn op een bepaalde techniek of specifieke mogelijkheden van het materiaal. Ook is er ruimte voor het verbeelden van je eigen ideeën.Er wordt gewerkt met tekenmaterialen zoals potlood, houtskool en kleurkrijt en met schildermaterialen als acrylverf en gouache. De materialen worden afzonderlijk gebruikt maar ook door elkaar heen (mixed media). Ook wordt het overgangsgebied tussen tekenen en schilderen verkend.Ingangsniveau

Iedereen is welkom.Expositie

De expositie van de voorjaarscursussen Beeldend en Fotografie vindt plaats op zondag 5 juni 2016.Bijzonderheden

Basismaterialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Er wordt wel een bijdrage voor de modellen gevraagd. Deze  bijdrage moet op de eerste cursusbijeenkomst worden betaald.Inloopatelier Modeltekenen

Elke zaterdagochtend is er van 10.30 - 13.00 uur inloopatelier met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend. Alle materialen zijn inbegrepen.Je kunt gewoon langskomen en een dagkaart kopen aan de balie.

Kosten: € 10,- (studenten), € 12,50 (afgestudeerden en medewerkers UvA and HvA), € 17,50 (overigen).Vervolg

Als je na deze cursus de smaak te pakken hebt kun je bij de vele andere CREA cursussen beeldend doorgaan met Het Portret, Modeltekenen, Schilderen met Olieverf of Beeldhouwen.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder