Schilderenprintversie

In deze cursus staat de ontwikkeling van je eigen mogelijkheden en talenten voorop. Je leert door compositie en verfbehandeling je eigen ideeën beter vorm te geven en gaandeweg meer inzicht in kleur en de ruimtelijke werking ervan te krijgen.De cursus is gericht op het leren kijken en het vertrouwd raken met kleur. Aan bod komen: compositie, toonwaarde, licht/ donker, schaduw, plasticiteit, verfbehandeling en ruimtelijke werking. Dit zijn samenhangende elementen die je door veel doen leert beheersen.Door elke keer aan andere opdrachten met verschillende invalshoeken te werken krijg je plezier in het experimenteren en leer je je eigen ontwikkeling te beoordelen.Wat doe je?

Er wordt geschilderd met gouache en acrylverf naar model, stilleven, portret of naar een zelfgekozen of door de docent aangedragen onderwerp. Er worden groepsopdrachten gegeven die door de docent individueel worden benaderd en in verschillende moeilijkheidsgraden worden uitgelegd.Ook worden er voor verschillende niveaus verschillende opdrachten gegeven of wordt er aan eigen ideeën gewerkt. Zo leer je ook van elkaar en van de verschillende ‘schilderstijlen’ die ontstaan. Tijdens de besprekingen komen ook de kunstbeschouwing en het culturele klimaat aan de orde.Ingangsniveau

Iedereen is welkom.Expositie

De expositie van de voorjaarscursussen Beeldend en Fotografie vindt plaats op zondag 5 juni 2016.Bijzonderheden

Basismaterialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Er wordt wel een bijdrage voor de modellen gevraagd. Deze  bijdrage moet op de eerste cursusbijeenkomst worden betaald.Inloopatelier Modeltekenen

Elke zaterdagochtend is er van 10.30 – 13.00 uur inloopatelier met (naakt)model onder begeleiding van CREA-docenten Beeldend. Alle materialen zijn inbegrepen.Je kunt gewoon langskomen en een dagkaart kopen aan de balie.

Kosten: € 10,- (studenten), € 12,50 (afgestudeerden en medewerkers UvA and HvA), € 17,50 (overigen).Vervolg

Omdat er op verschillende niveaus wordt gewerkt kun je de cursus meerdere malen volgen; iedere keer ga je vooruit. Wie iets anders wil kan bij de vele andere CREA-cursussen Beeldend doorgaan met Schilderen met Olieverf, Tekenen, Etsen-druktechnieken of Beeldhouwen.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder