Mime/fysiek theaterprintversie

Language no problem. See English below.

Mime of ook wel fysiek theater is acteren vanuit beweging. Bij het spelen van een personage gaat het niet zozeer om de psychologie van de personages, maar om wat diegene dóet en hoe hij zich gedraagt. De taal van handelingen, acties en beweging bepaalt de zeggingskracht. Ook zonder personage kun je daarmee spannende scènes maken.

Mimegroepen die je in het theater kunt zien, zijn onder meer Bambie, Schweigman&, Jakop Ahlbom, Schwalbe en Carver.

Er wordt zowel abstract als verhalend gewerkt. Improvisatie, fysiek personage, muzikaliteit en verbeelding komen uitgebreid aan bod. Spelplezier krijg je zo vanzelf!

Wat doe je?
In de lessen draait een deel om de techniek van het bewegen: bewegingskwaliteiten (hoe beweeg je), fysiek bewustzijn, muzikaliteit en aanwezigheid komen aan bod.

In het tweede deel van de les werk je aan spel- en improvisatie-opdrachten met elke les een ander thema. Een filmscène, gevecht in slow-motion, een scène waarin blikken kunnen doden of een groep mensen die als een kudde aan elkaar blijft plakken. Spelplezier krijg je zo vanzelf!

Ingangsniveau
Van de deelnemers wordt verwacht dat je graag fysiek bezig bent en een redelijk lichaamsbewustzijn hebt.

Bijzonderheden
In de les wordt gewerkt op (anti-slip) sokken dan wel blote voeten. Draag makkelijke kleding die het lichaam niet belemmert. Sieraden moeten zoveel mogelijk af.

-

Modern mime / physical acting is all about movement, actions, behaviour. The actor always starts from movement instead of psychology. In this course you will find technical themes like musicality in acting, qualities of movement, physical awareness. You will improvise and invent scenes together on themes like for example filmscenes, slow-motion fighting and herding behaviour. It's all about the fun of moving and acting!

Specifics
We will work in training clothes.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, inschrijven is niet meer mogelijk
start duur tijd
07-02-2018 15 weken wo 20:00-22:15
docent prijs* cursusnummer
Simone de Jong 110/165/220 517124
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder