Staging Scienceprintversie

This course is in Dutch. Check the theatre courses in English here.

Staging Science is een unieke mix van body en mind: filosofie en theaterles. Je maakt kennis met verschillende kopstukken uit de filosofie en in de theaterles geven we vorm aan de thema?s en denkbeelden die centraal staan in het werk van de filosofen.

In dit vak leer middels uiteenlopende theatertechnieken hoe jij je eigen creatieve vermogen kan vergroten en hoe je op een andere manier naar filosofie kunt kijken

Wat doe je?
Elke les begint met 1 uur filosofie. Je krijgt steeds een kort ?college? over een bekende filosoof. Vervolgens gaan we dieper in op bepaalde aspecten van deze filosoof en kijken we hoe zijn/haar filosofie toegepast kan worden op de maatschappelijke realiteit. Daarna gaan we twee uur lang de vloer op. We starten de les met een fysieke en vocale warming up. In de lessen maak je kennis met uiteenlopen speltechnieken waaronder improvisatie theater, bewegingstheater, en teksttheater.

Ingangsniveau
Geen ingangseisen voor deze cursus.

Bijzonderheden
Je hebt les op 10 donderdagavonden vanaf 22 februari en 1 hele dag op zondag 22 april.

Soms krijg je een extra opdracht mee naar huis, bijvoorbeeld een korte tekst om te lezen of een voorbereidende theateropdracht.

Presentatie
De cursus sluiten we af met een interne presentatie. Dit kan een solo of een groepsperformance zijn op basis van een zelfgekozen onderwerp.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, inschrijven is niet meer mogelijk
start duur tijd
22-02-2018 12 weken do 17:15-20:15
docent prijs* cursusnummer
Maruja Bobo Remijn en Merel Talbi 98/147/196 517121
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder