Mime/Bewegingstheater Iprintversie

Mime is acteren vanuit beweging. Waar spel en beweging samenkomen. Niet zo zeer de psychologie van de personages, maar de taal van handelingen, acties en beweging bepaalt de zeggingskracht. Tekst kan erbij komen.

Ken je groepen als Boogaerdt en van der Schoot, Schwalbe, Artemis, Bambie en Bonte Hond? Spelers als René van het Hoff, Marlies Heuer, Leny Breederveld? Allemaal mime.Wat doe je?

In de lessen is altijd een deel waarin het draait om de techniek van het bewegen: bewegings-kwaliteiten, fysiek bewustzijn, dynamiek, ruimte en aanwezigheid komen aan bod, in oefeningen en opdrachten.In het tweede deel van de les werk je in groepjes aan spelopdrachten met elke les een ander thema. Een gevecht in slow-motion, een scène waarin blikken kunnen doden of een groep mensen die als een kudde over straat gaat.Er wordt zowel abstract als verhalend gewerkt. Muzikaliteit, improvisatie, fysiek personage en verbeelding worden getraind. Spelplezier krijg je zo vanzelf!Ingangsniveau

Van de deelnemers wordt verwacht dat je graag fysiek bezig bent en een redelijk lichaamsbewustzijn hebt.Bijzonderheden

In de les wordt gewerkt op (anti-slip) sokken dan wel blote voeten. Draag makkelijke kleding die het lichaam niet belemmert. Sieraden moeten zoveel mogelijk af.Vervolg

Voor wie de smaak te pakken heeft is er mime II. Daarnaast biedt CREA vele theatercursussen waarin je je kunt uitleven zoals Spelen volgens Woudenberg, Theater I en II en Theaterweekend bij Toneelgroep Amsterdam.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder