Improvisatieprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (‘ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

Bij improvisatie ligt de nadruk op vrij bewegen door de ruimte en in je eigen lichaam. Het niet hoeven nadenken over aangeboden danspassen, maar je kunnen overgeven aan de muziek en je eigen bewegingen.

Wat doe je?
Via verschillende dans opdrachten ga je je eigen bewegingsvocabulaire ontdekken en vergroten.
Er wordt gewerkt met technische bewegingsthema's, zoals het gebruik van tempo, het gebruik van de ruimte, maar ook het vergroten van je eigen ruimte en het gebruik van kracht. Verder werken we met thema's vanuit verhalen, schilderijen en foto's die we omzetten naar beweging en dans. Het maken van eigen composities en kleine choreografieën zal ook aan bod komen in de lessen.

Ingangseis
Een jaar danservaring (dit kan zijn: affiniteit met beweging en durven experimenteren). Deze cursus is ook zeer geschikt voor diegenen die moderne danslessen volgen. Je leert op een vrije en creatieve manier de verschillende danskwaliteiten, die ook in de moderne danslessen aan bod komen, je eigen maken.

Bijzonderheden
Kledingadvies: makkelijke, losse kleding, Voor het vloerwerk is het aan te raden iets met lange mouwen aan te trekken dat uit kan als je opgewarmd bent. Sokken of schoenen waarmee je niet uit kunt glijden zijn oké, maar je kunt het beste op blote voeten dansen.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 15 weken wo 18:30-19:45
docent prijs* cursusnummer
Mirte Courtens 68/102/136 417124
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder