Choreografieprojectprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (‘ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

Dans mee met één van de choreografieprojecten van het dansproject Moving Into Focus! Onder leiding van één van de choreografen, elk met hun eigen stijl en achtergrond, werk je toe naar een dansvoorstelling met 3 uitvoeringen in het CREA Theater.

Het dansproject is uitsluitend bedoeld voor deelnemers op midden en gevorderd niveau.

Uitvoeringen en extra repetities
De 3 uitvoeringen zijn op 22 en 23 juni 2018 in het CREA Theater.
Extra repetities: 20 juni en 21 juni.

Bijzonderheden
Benodigde kleding: turn- of balletschoentjes en makkelijke danskleding.

Choreografie urban contemporary (o.l.v. Céline Procureur)
In het choreografieproject van Céline wordt elk jaar vanuit een bepaald thema gewerkt. Dit geeft inspiratie voor muziek en maakt dat dansstijlen, zoals urban, jazz en modern elkaar afwisselen: het is maar net wat de muziek aangeeft! In de lessen krijg je choreografieën aangeleerd, maar je gaat ook zelf aan de slag. Door samen te brainstormen over thema’s, bijbehorende sfeer, danspassen, muziek en outfits leer je, vanuit meer dan alleen de beat, hoe het is om bewegingen en uiteindelijk een voorstelling te maken.
Bekijk hier het choreografieproject van vorig jaar
Bekijk hier het choreografieproject van 2015

Ingangsniveau
Niveau: midden/gevorderd urban of modern jazz. Als je een andere dansachtergrond hebt en open staat voor een andere stijl, ben je ook welkom.

Choreografieproject modern (o.l.v. Mirte Courtens)
Het dansmateriaal van Mirte is organisch en speels met veel flow. Er wordt gebruik gemaakt van vloerwerk en verschillende combinaties in de ruimte. Door middel van improvisatie opdrachten en door het bewerken van bestaand dansmateriaal maak je samen een choreografie. De inhoud zal bepaald worden door de persoonlijke verhalen van de dansers. Er wordt gewerkt met groepsstukken, trio’s duetten en solo’s.
Bekijk hier het choreografieproject van vorig jaar

Ingangsniveau
Niveau: midden/gevorderd moderne dans. Als je een andere dansachtergrond hebt, maar open staat voor een andere stijl, ben je ook welkom.

Choreografie klassiek/modern (o.l.v. Pascale de la Fuente)
Pascale maakt gebruik van het klassieke en moderne bewegingsvocabulaire. Om de groep te leren kennen geeft zij in de eerste periode improvisatieopdrachten met haar eigen bewegingsmateriaal, maar ook dansmateriaal van de dansers. Dit gebeurt in groepjes en individueel. Daarbij snijdt ze bepaalde thema’s en sferen aan. Uiteindelijk werk je met bewegingsmateriaal dat het beste bij de groep past. De inbreng van de dansers is van grote invloed bij de totstandkoming van de choreografie.
Bekijk hier het choreografieproject van vorig jaar
Bekijk hier het choreografieproject van 2016

Ingangsniveau
Enkele jaren ervaring op midden of gevorderd niveau klassiek/moderne dans. Ervaring met improvisatieopdrachten hoef je nog niet te hebben maar je moet het wel een uitdaging vinden op deze manier te werken om zodoende je eigen bewegingstaal te ontwikkelen.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 20 weken wo 19:15-21:15
docent prijs* cursusnummer
Celine Procureur 68/102/136 417126
sorry, inschrijven is niet meer mogelijk
start duur tijd
07-02-2018 20 weken wo 20:00-22:00
docent prijs* cursusnummer
Mirte Courtens 68/102/136 417115
sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 20 weken wo 20:15-22:45
docent prijs* cursusnummer
Pascale de la Fuente 68/102/136 417125
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder