Improvisatie IIprintversie

Bij improvisatie ligt de nadruk op vrij bewegen door de ruimte en in je eigen lichaam. Het niet hoeven nadenken over aangeboden danspassen, maar je kunnen overgeven aan de muziek en je eigen bewegingen.

Wat doe je?
In de lessen duiken we in de geschiedenis van de dans. Wie waren de grondleggers van de moderne dans en op wat voor manier kwam dat naar voren? Wat was hun stijl? Denk aan Isadora Duncan met haar organische bewegingen die het idee van vrijheid geven, de contract en release stijl van Martha Graham, maar ook haar gebruik van Griekse tragedies. Of het ‘toeval’ waar Merce Cunningham veel mee werkte.

Met deze thema’s gaan we improviseren, maar ook zullen we werken met aangeleerde dansfrases uit choreografieën van spraakmakende hedendaagse choreografen, zoals Anne Teresa de Keersemaeker, Conny Janssen, Wim van de Keybus etc.

Ingangseis
Je moet de cursus Improvisatie I hebben gevolgd of elders met improvisatie kennisgemaakt hebben.

Bijzonderheden
Kledingadvies: makkelijke, losse kleding, Voor het vloerwerk is het aan te raden iets met lange mouwen aan te trekken dat uit kan als je opgewarmd bent. Sokken of schoenen waarmee je niet uit kunt glijden zijn oké, maar je kunt het beste op blote voeten dansen.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder