Documentaire en fictieprintversie

This course is in Dutch. Check this course in English here.

Een allround cursus waarin zowel documentaire als fictie aan bod komen. Hoe vertel je effectief een verhaal met beeld en geluid? Hoe werk je met acteurs? Wat is suspense?

Wat doe je?
Je leert de eerste beginselen van scenarioschrijven, regisseren, opnames maken en monteren. Je krijgt korte opdrachten (fictie en documentaire), maar werkt ook op basis van je eigen ideeën. Vervolgens kun je kiezen of je meewerkt aan de mozaïekfilm "Noordeloos" die we in een weekend samen draaien op basis van scenario uit de CREA scenariocursus of dat je met een kleine groep een korte documentaire maakt.

Ingangsniveau 
Iedereen is welkom.

Screening
Aan het einde van de cursus organiseert CREA een screening van de gemaakte films. De screening vindt plaats in het CREA Theater tijdens het eindpresentatieweekend van 1-3 juni 2018.
 
Bijzonderheden
Houd er rekening mee dat je tussen de lessen tijd nodig hebt om de oefeningen met elkaar te draaien en te monteren. Huiswerk dus!

Apparatuur
Tijdens de cursus kan je gebruik maken van apparatuur van CREA. We filmen met digitale camera's en monteren met Adobe Première of Final Cut Pro.

LET OP: Je gaat filmen met camera’s die werken met SDHC geheugenkaarten. Voor gebruik van deze camera’s buiten de cursustijden om moet je zelf zorgen voor een SDHC geheugenkaart. Je krijgt bij de eerste les een pasje en uitgebreide informatie over de uitleenprocedure.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 15 weken wo 18:00-20:45
docent prijs* cursusnummer
Ellen-Alinda Verhoeff 144/216/288 317012
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder