Film I Documentaire en Fictieprintversie

Een allround cursus waarin zowel documentaire als fictie aan bod komen. Hoe vertel je effectief een verhaal met beeld en geluid? Hoe werk je met acteurs? Wat is suspense?

Wat doe je?
Je leert de eerste beginselen van scenarioschrijven, regisseren, opnames maken en monteren. Je krijgt korte opdrachten (fictie en documentaire) maar werkt ook op basis van je eigen ideeën.

Vervolgens werken we in kleine groepen aan een eindproductie die de vorm kan hebben van een korte documentaire, fictiefilm, videoclip, dansfilm of wat je wilt.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Screening
De screening van de films vindt plaats tijdens de Made in ©REA week op zondag 5 juni 2016 in het CREA Theater.

Bijzonderheden
Houd er rekening mee dat je tussen de lessen tijd nodig hebt om de oefeningen met elkaar te draaien en te monteren. Huiswerk dus!

Apparatuur
Tijdens de cursus kan je gebruik maken van apparatuur van CREA. We filmen met digitale camera's en monteren met Adobe Première of Final Cut Pro.

LET OP: Je gaat filmen met camera?s die werken met SDHC geheugenkaarten. Voor gebruik van deze camera?s buiten de cursustijden om moet je zelf zorgen voor een SDHC geheugenkaart om op te filmen.

Je krijgt bij de eerste les een pasje en uitgebreide informatie over de uitleenprocedure.

Vervolg
Wie de smaak te pakken heeft kan verder gaan met de cursussen Film II of Film I Documentaire. Daarnaast valt er veel te leren bij de cursussen Animatie, Montage, Interview en Scenarioschrijven.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2017

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder