Studentenkoor Amsterdamprintversie

The main language in the choir is Dutch. If you are interested in joining the Student Choir please contact the choir board: 
secretaris@studentenkooramsterdam.nl

Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en enthousiast koor bestaande uit 80 (oud)studenten. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders werkt het SKA elke woensdagavond aan een heel divers klassiek repertoire. Twee tot drie keer per jaar staat het koor op de planken, in kerken en concertzalen in en rond Amsterdam. Het SKA onderscheidt zich bij die concerten door haar onstuimigheid, enthousiasme en energie.
 
Repertoire
Volgens het adagium voor studenten, door studenten, probeert het SKA de liefde voor koormuziek te verspreiden. De laatste jaren was het programma zeer gevarieerd. Moderne a capellawerken van Whitacre, Gjeilo en Pärt kwamen voorbij, net als koorwerken van Martin en Poulenc. Maar het SKA werkte ook aan grotere projecten als de Passies van Bach (de Matthäus en de Johannes), Brahms’ Ein Deutsches Requiem, en Rachmaninovs Liturgie van St. Johannes Chrysostomos.
 
Bijprojecten
Naast de eigen concerten werkt het SKA regelmatig aan bijprojecten. In 2015 was het SKA te gast in een live uitzending van Podium Witteman. In 2016 trad het SKA op samen met Ellen ten Damme en saxofoonkwartet Artvark, en was het SKA bovendien een van de acts op het Festival International de Musique Universitaire (FIMU) in het Franse Belfort.
 
Feestjes
Naast de liefde voor muziek delen de leden van het SKA het plezier in een feestje. Na de repetities wordt er geborreld en ook na de concerten drinkt het koor met elkaar en het publiek graag een glaasje. Jaarlijks zijn er een paar feestjes die je als SKA-er niet mag missen, zoals de kersttruienborrel en het SKAla. Ook gaan we twee keer per jaar op koorweekend waarbij we twee dagen repeteren en zingen in de buitenlucht, altijd in combinatie met een memorabele bonte avond en bijbehorend feest.

Aanwezigheid
Het SKA voert al 30 jaar op een ontspannen en gedreven manier mooie werken op. Vereisten om dit telkens neer te zetten zijn toewijding en inzet van onze koorleden. Er wordt verwacht dat je er iedere repetitie bent en thuis de stukken voorbereidt. Dit koor vereist eigen inzet, maar beloont je daarvoor rijkelijk met zingen in een hechte, gezellige en gedreven groep.

Programma 2017-2018
Afgelopen seizoen trad het SKA in samenwerking met het CREA orkest op in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en gingen zij op tournee naar Freising en Bologna. Kijk voor programma 2017-2018 op de website van het SKA.

Meezingen?
Voordat je mee kunt zingen vindt er een auditie plaats. Je hoeft geen geschoolde stem te hebben, maar het is wel handig als je noten kunt lezen. Je bent muzikaal en hebt een goed gehoor.

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar secretaris@studentenkooramsterdam.nl voor meer informatie over de open repetities en audities.

Bezoek ook de website van Studentenkoor Amsterdam voor meer informatie, geluidsfragmenten en foto's.
toon alleen beschikbare cursussen

najaar 2017

sorry, inschrijven is niet meer mogelijk
start duur tijd
06-09-2017 40 weken wo 19:30-22:30
docent prijs* cursusnummer
Servaas Schreuders 154/231/308 217002
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder