Percussieprintversie

This course is in Dutch. Check the percussion course in English here.

Percussie is een verzamelnaam voor al het materiaal waarop ritmisch gespeeld wordt. Denk aan diverse handtrommels, zoals de djembé, de darbuka en de conga. Maar ook rammelaars, bellen, gongs, raspen, shakers en bekkens behoren tot percussie.
 
Wat doe je?
We bespelen percussie-instrumenten van over de hele wereld: de cajon (Spanje), de darbuka (Turkije, het Midden Oosten en Noord Afrika), de djembé en de doundoun (West-Afrika) en allerlei hand- en stokinstrumenten uit Brazilië.
 
Spelenderwijs leer je diverse (traditionele) ritmes. Er wordt aandacht besteed aan de hand- en stokkentechniek, coördinatie, timing, speelintentie, en erg handig: hoe je een ritme noteert.
 
In de laatste lessen passen we de ritmes toe. Hoe zou het zijn om een maskerdans of een oogstritueel te begeleiden op djembé? En hoe klinkt een melodramatisch zigeunerorkest met darbuka begeleiding? Of wordt het toch een klankreis van de Noord- naar de Zuidpool? Eén ding is zeker, het wordt gevarieerd en feestelijk!
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Bijzonderheden
CREA beschikt over voldoende instrumenten in de les. Houd ook rekening met huiswerk! Het is daarom handig om zelf een (oefen)trommel voor thuis te regelen. Tips in Amsterdam: Hampe, Gebroerders Muller, Dijkman of Pustjenspercussion of kijk eens op: www.thomann.nl, www.bax-shop.nl of www.stiggelbout.nl
 
Presentatie
De cursus sluit af met een spetterend optreden tijdens het CREA eindpresentatieweekend van 1-3 juni 2018.
 
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
26-02-2018 12 weken ma 18:30-20:00
docent prijs* cursusnummer
Martin van der Putte 68/102/136 217105
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder