Gitaar (groepsles)printversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (‘ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

Let op! Inschrijven is vanaf 29 januari alleen toegestaan als je bericht hebt gehad over het rooster.
Ben je altijd al jaloers geweest op (kampvuur)gitaristen, maar heb je nog nooit het juiste moment gevonden om er echt aan te beginnen? Dan is deze cursus iets voor jou.
 
Wat doe je?
De lessen zijn bedoeld om je in 15 weken een stevige, muzikale basis te geven op de gitaar. Door middel van akkoorden en geschreven noten leer je de gitaar snel kennen, en kan je al na een paar lessen eenvoudige liedjes spelen. Via het notenschrift kom je in aanraking met het notenlezen en de beginselen van de muziektheorie. Daarnaast leer je verschillende technieken zoals het lezen van tablatuur, tokkelen en stemmen. Ook worden er meerstemmige stukken gespeeld voor 3 of 4 stemmen.
 
Van jou wordt verwacht dat je minimaal 5 à 10 minuten thuis studeert op het materiaal dat je in de les hebt ontvangen.
 
Ingangsniveau
Gitaar groepsles is een beginnerscursus, gericht op cursisten die nog (bijna) niets kunnen op het instrument. Een eigen gitaar is een vereiste voor de cursus. Desgewenst kan de docent om advies worden gevraagd over het aanschaffen van een gitaar, vóór de lessen beginnen. Deze cursus is in eerste instantie voor akoestisch gitaar, maar elektrische gitaren zijn ook welkom.

Bijzonderheden
De lessen duren een uur en vinden plaats op maandag tussen 15.15-18.15 en 19.00-20.00 uur. De groepjes bestaan uit gemiddeld vijf personen en worden vooraf samengesteld door de docent.
 
Benodigheden
Een gitaar, een map waarin je A4tjes kunt opbergen, eventueel de GuitarTuna app of een stemapparaatje.

Aanmeldprocedure
Schrijf je eerst in en vul daarna ook het vragenformulier in (indien je het vragenformulier niet invult kan je niet worden ingedeeld!). Op het vragenformulier geef je aan op welk tijdstip je de cursus kunt volgen. De docent maakt op basis daarvan een rooster. Je krijgt een week voor de cursus start te horen op welke tijd je bent ingedeeld.

De mogelijkheid bestaat dat je niet kunt worden ingedeeld op een tijd die jou goed uitkomt. In dat geval vindt uiteraard restitutie plaats.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, inschrijven is niet meer mogelijk
start duur tijd
05-02-2018 15 weken ma 15:15-20:00
docent prijs* cursusnummer
Timon Koomen 134/201/268 217102
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder