CREA orkestprintversie

The main language in the orchestra is Dutch. If you are interested in joining the CREA orchestra please contact the orchestra board: bestuur@creaorkest.org

Het CREA Orkest onder leiding van dirigent Bas Pollard is een symfonieorkest met ongeveer 70 enthousiaste en actieve leden. Het orkest bestaat voornamelijk uit studenten van de UvA en HvA.

Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren een jubileumprogramma met The Bells van Rachmaninov en de Glagolitische Mis van Janácek, uitgevoerd in het Concertgebouw (2013), de Vijfde Symfonie van Mahler in het Muziekgebouw (2014) en een tournee naar Galicië (2014) en Praag en Wenen (2016). Afgelopen zomer (2017) werd een groot project met het Studentenkoor Amsterdam gedaan, met naast een concert in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam ook een tournee naar Duitsland en Italië.

Speel mee!
Omdat we drie avondvullende programma's per jaar instuderen, ligt het studietempo hoog. Naast de reguliere repetities op dinsdagavond vindt er elk programma een repetitieweekend binnen of buiten Amsterdam plaats. De strijkers repeteren met hun eigen sectie per programma een aantal keer o.l.v. hun aanvoerder. Het orkest wordt, afhankelijk van het programma dat we spelen, uitgebreid met invallers.

Strijkers
Voor strijkers is er géén auditie. In plaats hiervan hebben we een wederzijdse kennismakingsperiode van een maand waarin je kan wennen aan het orkest, en andersom. Neem voor de zekerheid contact op met de strijkerschef: strijkerschef@creaorkest.org

Blazers
Voor alle vaste plekken in het orkest geldt (vanwege het solistische karakter) een kleine auditie in de vorm van een naar eigen keuze te spelen werk.
Voor de actuele vrije plaatsen zie hieronder. Staat jouw instrument er niet bij? Neem dan toch even contact op; je kunt je op de wachtlijst plaatsen en krijgt dan bericht wanneer er een plaats vrij komt: blazerschef@creaorkest.org

Actuele vacatures
- Violen
- Altviolen
- Celli
- Contrabas
- Hoorn
- Trombone
- Tuba

Open repetities
Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar bestuur@creaorkest.org voor meer informatie over open repetities en audities.

Kijk voor meer informatie op www.creaorkest.org
toon alleen beschikbare cursussen

najaar 2017

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
05-09-2017 40 weken di 19:15-22:30
docent prijs* cursusnummer
Bas Pollard 154/231/308 217001
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder