Solfegeprintversie

This course is in Dutch. Check our courses in English here.

De cursus solfège is gericht op het trainen van je muzikale gehoor. Door middel van oefening met intervallen, ritmes en melodieën leer je om een sterker, analytisch gehoor te ontwikkelen. Deze waardevolle vaardigheid is op allerlei manieren van toepassing: je gaat op een dieper niveau luisteren naar muziek, het vergroot je muzikale buffer, je kunt beter je muzikale ideeën noteren en het helpt je bij het improviseren. De cursus is geschikt voor iedereen die verdieping zoekt in muziek.

Wat doe je?
In 8 weken tijd ga je aan de slag met het herkennen van intervallen (de afstand tussen twee noten), akkoorden herkennen en het herkennen van ritmes. Ook zullen er brokjes theorie worden gegeven die de solfège ondersteunen. Daarnaast krijg je elke week huiswerk mee om te oefenen met de stof in de les.

Ingangsniveau
Om aan de cursus te kunnen deelnemen is een klein beetje notenkennis vereist. Dat wil zeggen, enigszins bekend met de g-sleutel, noten kunnen herkennen van centrale ‘c’ tot aan de g boven op de balk en kennis van nootwaarden (hele noot, achtste noot, etc.). Daarnaast wordt er van je verwacht dat je thuis ongeveer 10 minuten per dag studeert op de gegeven oefeningen.

Benodigheden
Een map waarin je A4tjes kunt opbergen, muziekpapier en potlood en gum.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
05-02-2018 8 weken ma 20:15-21:45
docent prijs* cursusnummer
Timon Koomen 68/102/136 217104
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder