Jazzbandsprintversie

The main language in this course is Dutch. Non-Dutch speakers are also welcome, but make sure you meet the course requirements (?ingangniveau'). When in doubt please contact the CREA secretariaat (planning@crea.uva.nl / 020-5251414 option 2).

LET OP: 1 februari is de indeling gemaakt. Alle cursisten hebben persoonlijk bericht gehad van CREA. Alleen als je een mail hebt ontvangen dat je mee kan doen, mag je je inschrijven voor deelname.

Altijd al in een jazzband willen spelen? In deze cursus leer je samenspelen en improviseren met medemuzikanten. Er is plek voor alle instrumentalisten die willen improviseren: drums, gitaar, piano, bas, blaasinstrumenten en vocalisten. Ook bestaande jazzbands zijn welkom (lees hieronder verder).

Wat doe je?
We spelen bekende jazz standards, maar ook minder bekende en aan jazz gerelateerde stukken komen aan bod. Ook is er gelegenheid om zelf stukken in te brengen.

Er wordt aandacht besteed aan onder andere instrumentverkenning, soleren, frasering, timing, dynamiek, sound, vormvastheid, schema's en basistheorie. Daarnaast werk je aan uitbreiding van je jazzrepertoire.

De cursus is zo opgezet dat je kunt spelen op het niveau dat het beste bij jou past. Daartoe word je door de docent van tevoren ingedeeld in een groep (zie aanmeldprocedure). Er wordt van je verwacht dat je thuis huiswerk maakt en - indien nodig - partijen oefent.

Ingangsniveau
Je kunt behoorlijk noten lezen en je beschikt over voldoende akkoordkennis. Pianisten moeten kennis hebben van septiemakkoorden. Uiteraard wordt verwacht dat je bij alle lessen aanwezig bent.

Wil je als bestaande band meedoen en les krijgen in hoe jullie beter kunnen samenspelen? Neem dan contact op met planning@crea.uva.nl.

Optreden
De cursus sluit af met een optreden in het CREA café tijdens het eindpresentatieweekend van 1-3 juni 2018.

Aanmeldprocedure
Om mee te kunnen doen diende je het vragenformulier in te vullen (dat is vanaf 1 februari niet meer mogelijk). Kom vervolgens naar de voorspeelavond in CREA op donderdag 1 februari om 20.00 uur. Onder leiding van de docenten zal er in verschillende combinaties geïmproviseerd worden. De docenten maken vervolgens op basis van ervaring en speelniveau een groepsindeling. Voor deze voorspeelavond hoef je niets voor te bereiden.

LET OP: er zijn voldoende zangers en pianisten. Aanmelden hiervoor kan niet meer!

De bandlessen vinden plaats op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 22.30 uur. Bij welke band je wordt ingedeeld hangt af van je instrument en niveau. Als er teveel aanmeldingen zijn, kan het zijn dat je helaas niet geplaatst kunt worden.

Inschrijven en betalen
Je kunt pas betalen als je na de voorspeelmiddag door de docenten in een groep bent ingedeeld (zie hierboven). Vanaf dat moment zal het mogelijk zijn via deze webpagina te betalen. Vóór de eerste cursusbijeenkomst moet de betaling voor de cursus voldaan zijn.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
08-02-2018 15 weken do 20:30-22:30
docent prijs* cursusnummer
Tijn Jans en Bernard van Rossum 110/165/165 217126
SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
22-02-2018 15 weken do 18:00-20:00
docent prijs* cursusnummer
Tijn Jans en Bernard van Rossum 110/165/165 217125
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder