Zang Groepsles gemengd repertoire Iprintversie

Zingen voelt goed. Je krijgt er energie van en je neemt lijfelijk deel aan muziek en poëzie die door de eeuwen heen hun kracht en waarde bewezen hebben. Het zingen kan heftig of lieflijk of hartstochtelijk zijn of intriest. De stem is het meest individuele en persoonlijke instrument dat er is.Wat leer je?

Vaak denken mensen, je kan zingen of je kan het niet. Natuurlijk zijn er grote verschillen in talent, maar met zangles kun je nieuwe gebieden in je stem ontdekken. En net als bij ieder muziekinstrument baart oefening kunst. Je blijkt dieper, hoger, harder en zachter te kunnen dan je dacht. Met de juiste techniek kan je meer persoonlijke expressie kwijt in je klank en je kan leren urenlang te zingen zonder je stem te verliezen. Als je je stem maar serieus neemt.Wat doe je?

Het repertoire bestaat uit jazz, pop, soul, canons, klassiek, volksmuziek en  improvisatieDoel is het aanreiken van een degelijke basistechniek: ademhaling, toonvorming, toonplaatsing, dictie en expressie.De bijeenkomsten zijn verdeeld in ongeveer drie kwartier techniek en drie kwartier repertoirestudie.

Een zanggroepje bestaat uit maximaal 22 mensen.Ingangsniveau

Iedereen is welkom.Vervolg

Wie na deze cursus méér wil kan terecht bij Groepsles zang II en S(w)inging Jazz I. Ook kun je overwegen mee te doen met het CREA Koor. Dit is een koor voor beginnende zangers, speciaal gestart om deelnemers uit zangklassen een plaats te bieden om door te kunnen gaan met zingen.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder