Gitaar Groepslesprintversie

Je leert basistechnieken en noten lezen voor gitaar. Aan het einde van de lessen kan je eenvoudige stukken uit het Spaanse, blues- en klassieke repertoire spelen.De lessen worden gegeven op verschillende niveaus.Wat doe je?

Beginners leren eerst de noten te vinden aan de hand van traditionele notenleer. Daarna wordt er aan zaken als tokkelen en andere technieken gewerkt. Liedjes spelen en het nodige inzicht in akkoorden evenals bijbehorende basistheorie komen aan bod. In principe leer je solo spelen.Er wordt geen les gegeven op elektrische gitaar en tabulatuur wordt niet gebruikt!Ingangsniveau

Als beginner heb je geen enkele ervaring met gitaar of ander instrument nodig. Wél moet men een eigen instrument hebben om tijdens de les te gebruiken (desgewenst kan advies mbt het aanschaffen van een gitaar van de docent worden verkregen vóór de lessen beginnen. Gevorderde leerlingen horen in ieder geval al efficiënt noten te kunnen lezen. In hun lessen is er meer aandacht voor techniek en repertoire, vooral uit Zuid-Amerika, flamenco en klassiek. Bijzonderheden

De lessen vinden plaats op dinsdag- of donderdagmiddag tussen 15.30 en 18.30 uur. Je krijgt les in groepjes van gemiddeld vijf personen, vijftien maal een uur. Naast het betalen van het deelnemersgeld dien je op het vragenformulier aan te geven op welke dagen en tijdstippen je de cursus kunt volgen. De docent maakt op basis daarvan een rooster en bericht je hierover een week voor de cursus start.De mogelijkheid bestaat dat je niet kunt worden ingedeeld op een dag of tijd die jou goed uitkomt. In dat geval vindt uiteraard restitutie plaats. Indien je het aanmeldformulier niet invult en je niet hebt ingeschreven, kun je niet worden ingedeeld.

 

Presentatie

De cursus sluit af met een optreden tijdens de Made in ©REA week op zondag 5 juni.Vervolg

Wie de smaak te pakken heeft kan uiteraard door met gitaarles op een hoger niveau. Daarnaast biedt CREA vele andere muziekcursussen aan waarin je je kunt uitleven, zoals de workshops Popmuziek en Jazz & Improvisatie en Singer-songwriter.

                 
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder