Electronic Music Production IIprintversie

Wil je inspirerende contacten opdoen met ervaren laptop-dj’s, producenten en singer-songwriters? Wil je leren om je eigen producties of live set-up als DJ beter vorm te geven? Zit je er over te denken om een opleiding te gaan doen op het gebied van muziekproductie en kan je hierbij een steuntje in de rug gebruiken? Dan is deze cursus wat voor jou.Ben je handig met Ableton Live en wil je je kennis op het gebied van muziekproductie verdiepen? In de vervolgcursus Elektronische Muziek gaan we dieper in op het gehele proces. Naast het verder uitdiepen van je technische kennis, kijken we ook analytisch naar muziek waarmee je stijlkenmerken en clichés herkent, gaan we klanken namaken, enz. Dit met het uiteindelijke doel om een eigen 'handschrift' of visie te creëren die als basis kan fungeren voor producties in de toekomst.Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- analytisch luisteren naar tracks, herkennen van stijlkenmerken (bijv. techno, electro, dubstep, enz.);

- het ontwikkelen van je eigen creatieve proces;

- het samplen (opnemen) en gebruiken van bronnen;

- het maken van klanken door middel van synthese (deel 2);

- live elektronische muziek op het podium;

- gevorderdenuitleg over mixage en mastering.Daarnaast is er de mogelijkheid om precies dat te leren wat jij wilt; een groot deel van de lessen wordt ingevuld met het hands-on werken met de software. Met natuurlijk de mogelijkheid om feedback te krijgen van de docent en medestudenten!Ingangsniveau


Je moet Electronic Music Production I hebben gevolgd.Bijzonderheden


De software Ableton Live is door CREA aangeschaft en je hoeft hier dus niet zelf over te beschikken.Vervolg


Voor wie de smaak te pakken heeft biedt CREA wel vele andere muziekcursussen aan waarin je je kunt uitleven, zoals Popmuziek, Percussie of Zang.
toon alleen beschikbare cursussen

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder