Beter in beeldprintversie

This course is in Dutch. Check the photography courses in English here.

Wil je je inhoudelijk verdiepen? De namen en drijfveren leren kennen van tal van bekende fotografen? Een fotoproject doen waarbij je langer met een onderwerp bezig bent? Dan is deze cursus wat voor jou.

Wat doe je?
Elke les bespreken we het werk van twee beroemde fotografen. We analyseren hun werkwijze, techniek en drijfveren. Met deze fotografen als inspiratie ga je aan het werk. Iedere les komt een ander soort fotografie aan bod en krijg je een kleine weekopdracht mee naar huis.

In het tweede deel van de cursus kies je een persoonlijk onderwerp voor een fotoserie of fotografisch onderzoek. Dat kan een idee zijn dat je al een tijdje hebt en nu wilt gaan uitvoeren of een nieuw onderwerp. Het kan heftig en groot zijn, maar ook een alledaags onderwerp zoals de markt of familie. Het kan op locatie of in de studio, jij bepaalt dat zelf.

Je motivatie, het proces, de planning, de technische uitvoering, het selecteren en de afwerking komen aan de orde. Al werkt iedere cursist aan zijn of haar eigen project, gezamenlijke werkbesprekingen en het elkaar helpen tijdens de les zijn belangrijke onderdelen van deze cursus.

Als je wilt kun je je eigen werk laten zien of je portfolio bespreken en uitbreiden. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die zich aan het oriënteren zijn op een kunstacademie en goed beslagen ten ijs willen komen voor een toelating. 

Ingangsniveau
Een vereiste is dat je technische basiskennis hebt en zelfstandig je foto's kunt afwerken.

Bijzonderheden
Er zijn computers, printers en een studio met belichting aanwezig voor gebruik tijdens de les. Er wordt van je verwacht dat je buiten de les tijd vrijmaakt om aan je project te werken.

Expositie
Elk semester organiseert CREA een afsluitende expositie voor de afdelingen fotografie en beeldend. De voorjaarsexpositie vindt plaats op zondag 3 juni 2018 van 14.00-16.00 uur.

Fotowedstrijd
Tijdens de cursus kun je meedoen aan de CREA fotowedstrijd, waarbij een vakjury en een publieksjury een winnende foto kiest. De ingezonden foto's zijn te zien tijdens de expositie.
toon alleen beschikbare cursussen

voorjaar 2018

sorry, deze cursus is vol
start duur tijd
07-02-2018 12 weken wo 20:15-22:45
docent prijs* cursusnummer
Rogier Alleblas 108/162/216 117109
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie

** Voor een cursus die reeds is gestart, mag je je niet als nieuwe deelnemer opgeven.

CREA voorjaarsfolder 2018

Bekijk hier digitaal de CREA voorjaarsfolder