CREA agendaprintversie

23

wo

20:00

film

Mohammad en Jafar - aidoun, gate48, palestine link & the rights forum

Om 70 jaar Nakba te herdenken organiseren Aidoun, gate48, Palestine Link en the Rights Forum een vertoning van de NTR film Mohammad en Jafar met na afloop een gesprek met de regisseur en een Palestijnse vluchteling.

Wekelijks wordt er door duizenden Palestijnen gedemonstreerd in Gaza voor hun recht op terugkeer. Dit jaar viert de Staat Israel haar 70 jarige bestaan. De Palestijnen hebben geen redenen om feest te vieren. Voor hen vond 70 jaar geleden de Nakba plaats, de catastrofe, toen honderdduizenden mensen op de vlucht sloegen voor het geweld van zionistische troepen.
Tot de dag van vandaag gaat de Nakba door. De vluchtelingen van destijds en hun nakomelingen kunnen nog steeds niet terug naar hun land. Maar de hoop om terugkeer -een recht dat verankerd is in internationaal recht en erkend door de Verenigde Naties - is na 70 jaar nog niet verstomd.

Over de film:
Mohammad en Jafar (2018, 45 minuten) is een NTR film van regisseur Marcel Goedhart. Goedhart volgde de twee Palestijnse vluchtelingen Mohammad en Jafar 25 jaar lang, tussen 1993 en 2018.

Locatie: CREA theater
Toegang: studenten gratis | overigen € 5

mei 2018

[09-05-18] 2305_gate48web.jpg