CREA agendaprintversie

20

di

20:00

muziek

lustrumconcert SKA & CREA orkest

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) bestaat in 2017 dertig jaar en dat wordt gevierd! Ter gelegenheid hiervan treden het SKA en het CREA Orkest samen op in een groots project. Met de energie en het speelplezier die beide gezelschappen typeert, storten ze zich op de muziek van Verdi, Zemlinsky en Mahler!

Dinsdag 20 juni staan ze in het Koninklijk Concertgebouw. Inloop is vanaf 19:30 uur en aanvang is 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via de website van het Concertgebouw en prijzen varieren van € 15,- tot € 30,-.
Het wordt een prachtige meeslepende avond waar beide gezelschappen al lange tijd naar uitkijken.

Op het programma staat Guiseppe Verdi's Te Deum, de laatste uit een cyclus van vier gewijde koorwerken getiteld Quattro Pezzi Sacri. Uit deze cyclus was het Te Deum Verdi's favoriet. Volgens de overlevering wilde hij zelfs met de partituur begraven worden. Het concert vervolgt met Alexander Zemlinsky's Frühlungsbegräbnis, een compositie uit 1897 waarin de componist het overlijden van Brahms verwerkte. De tekst, een gedicht van Paul Heyse, omschrijft hoe de Lente in de gedaante van een knappe jonge man omkomt in de eerste stralen van de zomerzon. In het gezelschap van mythische wezens en pratende dieren wordt hij opgebaard. Het concert sluit af met Das klagende Lied van Gustav Mahler. Mahler schreef de tekst zelf, toen hij nog maar 17 jaar oud was. Hij baseerde deze losjes op oude Duitse volksverhalen. Het lied verhaalt van een rode bloem, de hand van een koningin, broedermoord en een minstreel met zijn betoverde fluit gesneden uit mensenbot.

Toegang: studenten € 15 | overigen € 30

juni 2017

[16-05-17] creaorkestweb.jpg